Żywność

Wartości odżywcze pieczywa

Potrzebujesz pieczywa Kraków? Wejdź na www.piekarniapochopien.com.

Pieczywo to w naszej tradycji podstawa jadłospisu człowieka. Wytwarzane jest z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak słonecznik, mak lub sezam.

Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do poprawnego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w piekarniach tradycyjnych. Jedynie wtedy ma się pewność, że spożywane wypieki zawsze są świeże.
Ze znakomitych wyrobów i niezwykłej troski o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo produkowane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję znakomitego smaku i wysokiej jakości użytych składników.

Kontakt:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]